Jonas Eliasson till Stockholms Handelskammare. Foto: TT

Tidigare trafikdirektör Jonas Eliasson går till Stockholms Handelskammare

Publicerad

I december förra året blev Jonas Eliasson petad från posten som trafikdirektör i Stockholms stad. Nu får han i uppdrag att positionera Stockholm som Europas huvudstad tillsammans med Stockholms Handelskammare.

Jonas Eliasson var tidigare trafikdirektör i Stockholm stad men fick lämna sitt uppdrag i december i fjol. Den officiella anledningen var att samarbetet mellan stadens politiker och tjänstemännen behövde utvecklas.

Det nya uppdrag på Handelskammaren innebär att Jonas Eliasson ska utarbeta ett framtidsprogram för hur Stockholm-Uppsala ska utmärka sig som den bästas huvudstadsregionen i Europa. Jonas Eliasson menar att infrastruktur är en nyckelfråga i huvudstaden.

– Vi vet att Stockholm står inför en situation där trycket på resandet sannolikt kommer att öka ytterligare samtidigt som skadliga flaskhalsar i trafiksystemet består. Stockholms Handelskammare är en väldigt viktig aktör för en bättre huvudstadsregion och ett starkare Sverige, säger han i ett pressmeddelande.

Handelskammaren om rekryteringen

Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare glädjs över rekryteringen och säger i pressmeddelandet att det krävs smarta investeringar i infrastrukturen om Stockholm ska fortsätta vara konkurrenskraftig.

– Jonas Eliassons är en av Sveriges absolut främsta experter inom området trafik och infrastruktur. Hans kunskap kommer att vara mycket värdefull för att identifiera de bästa framtidslösningarna, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer