Utpressning skakar Jordbro centrum. Foto: SVT

Tillfälliga kameror i Jordbro centrum ska förebygga brott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i dagarna satt upp tillfälliga kameror i Jordbro centrum för att öka tryggheten och för att förebygga brott. Det skriver polisen på sin hemsida.

Den tillfälliga kamerabevakningen som nu har satts upp i Jordbro centrum kommer inledningsvis att sitta uppe i 90 dagar, men polisen arbetar för en mer varaktig lösning. På andra platser där kameror installerats har det konstaterats en minskning av brottsligheten. Material från polisens kameror i Stockholmsregionen har använts i ett stort antal brottsutredningar.

– Vi har sett en tydlig minskning av den öppna narkotikahandeln i områden där kameror satts upp , men det är viktigt att förstå att kamerorna inte ensamma är lösningen på de problem som finns. Vi behöver naturligtvis både fortsätta och utöka andra åtgärder som exempelvis mer närvarande polis och en fortsatt god samverkan med Haninge kommun, säger Daniel Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.