Poliser i samband med söndagens derbymatch på Tele2 Arena. Foto: SVT

Tillträdesförbud efter derbystök

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har fått tillträdesförbud efter bråk och stök i samband med fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 Arena under söndagseftermiddagen.

Även om söndagens derby inte klassas som särskilt stökigt av polisen så begicks ett antal misstänkta brott.

En person greps, misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och misshandel innan matchen startade. Personen har fått tillträdesförbud under ett år.

Ytterligare två personer har fått tillträdesförbud under ett år efter att ha gått till angrepp mot polis innan matchen, skriver polisen på sin webbplats. De två har anmälts för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

I två fall har personer tänt så kallade bengaliska eldar utanför arenan, vilket lett till en anmälan om brott mot ordningslagen. Båda två har fått tillträdesförbud i sex månader. Ytterligare en person fick tillträdesförbud på ett halvår.

Matchen slutade 1-1.

LÄS MER: Derbyspöket intakt för Djurgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.