Färden slutade på Centralbron i centrala Stockholm för den tioåring som tagit och kört iväg med föräldrarnas bil. Foto: Arkivbild TT/ Fredrik Sandberg

Tioåring rymde med föräldrarnas bil

Uppdaterad
Publicerad

En tioårig pojke stoppades under natten mot måndagen i centrala Stockholm – körandes sina föräldrars bil, rapporterar Aftonbladet.

– Bilen har kört i hög hastighet och stundtals mot trafiken, säger Jonas Widmark, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Flera personer larmade polisen vid 01-tiden natten mot måndag, om att en bil färdades i hög hastighet i riktning mot Stockholms city. Bilen ska sedan ha vänt och kört i fel riktning på Centralbron.

– Killen har tagit föräldrarnas bil, åkt iväg, kört i fel färdriktning och krockat på Centralbron. Men det verkar inte som det har varit några andra fordon inblandade och ingen har blivit skadad, säger Per Fahlström, Stockholmspolisens presstalesperson till SVT.

Vittnet som var först på plats berättar för Aftonbladet hur tioåringen vinkade och att han hade skjutit fram sätet och knappt syntes i bilen.

– Både han och bilen kördes hem till familjen, säger Jonas Widmark vid polisen till Aftonbladet.

Enligt polisen har en anmälan om olovlig körning har upprättats men på grund av pojkens ålder lämnas ärendet över till socialtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.