• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Rickard Walls (SD) uttalande om ”tjusiga tjejer” i går kväll ledde till vild debatt.

”Tjusiga tjejer” som tigger borde kunna hitta svenska män, säger SD-ledamot

Publicerad

Fullmäktige i Stockholms stadshus tog i går kväll en oväntad vändning när en sverigedemokrat tyckte att de tiggande kvinnor som är vackra borde kunna hitta en karl istället.

Debatten handlade från början om SD:s förslag på lokalt förbud mot tiggeri i Stockholm och det var hätskt redan från start, men när Rickard Wall kom upp i talarstolen blev det vilt.

Han började prata om hur vackra en del av kvinnorna som sitter och tigger är, och han har funderat på hur så ”tjusiga tjejer” kan sitta på gatan.

– En del av de unga tjejer och kvinnor som tigger ser väldigt bra ut, då undrar man lite. Varför reser sig de här flickorna inte upp och sträcker ut sin hand så de blir en del av det här samhället, sade Rickard Wall.

– Jag pratar inte om prostitution. Det finns massor av karlar i den här staden som gärna skulle inleda ett livslångt partnerskap med de här kvinnorna..

Politiker från andra partier blev helt överrumplade.

– Det är helt ofattbart det du står här och säger… Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt, sade socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Diskussionen om tiggarkvinnorna kan man se i klippet ovan och här kan man se hela gårdagens kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tiggaruttalandet i stadshuset

Mer i ämnet