En tonårig pojke blev knivskuren i närheten av en skola i Solna. Han fördes med okända skador till sjukhus i ambulans. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Tonåring knivskuren vid skola i Solna

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig pojke har blivit knivskuren i närheten av Ulriksdalsskolan i Solna. Polisen söker nu efter en eller flera gärningsmän i området.

Pojken som knivskurits vid en skola i Solna är under 15 år. Polisen har spärrat av stora delar kring brottsplatsen.

– Det är en pojke som blivit knivskuren på en gångväg i närheten av en skola. Vi har en hel del polisresurser i området, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Polisen har under fredagen sökt efter en eller flera gärningspersoner. De har också förhört vittnen och säkrat spår på platsen. De kontrollerar också om det finns filmer från övervakningskameror. Polisen vet ännu inte om den skadade pojken eller andra inblandade i händelsen är elever på skolan eller har någon annan koppling dit.

-Vi har hållit ett stort antal vittnesförhör, det pågår ett intensivt utredningsarbete., säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vid 19-tiden på kvällen kunde polisen inte lämna några ytterligare upplysningar om skadeläget. Ingen har gripits  och polisen utreder händelsen som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.