Polisen grep de två tonårspojkarna vid en kontroll här utanför Attunda tingsrätt. Foto: Anna-Klara Bankel

Tonåringar som bar vapen vid Attunda tingsrätt häktade för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårspojkar, som i april greps utanför Attunda tingsrätt i Sollentuna med ett skarpt vapen, häktades idag misstänkta för mordförsök.

Tonåringarna har suttit häktade i en månad, misstänkta för grovt vapenbrott. Under onsdagen häktades de på sannolika skäl misstänkta även för försök till mord utanför domstolen, vid samma tillfälle.

”Förundersökningen pågår fortfarande och det är för tidigt för att lämna mer information”, skriver åklagare Johanna Strid i en kommentar till TT.

Kopplas till kriminellt nätverk

Enligt uppgifter i flera medier är de båda tonårspojkarna hemmahörande i Växjö och kan kopplas till ett kriminellt nätverk i staden.

Den ene av dem ska kort före händelsen vid tingsrätten ha dömts för att ha avlossat skott i Helsingborg. Även den andre pojken uppges vara dömd efter att ha gripits med en skarpladdad pistol sommaren 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.