Trädgården: ”Kommer inte att ha rökpoliser”

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangägare funderar nu på hur de kan anpassa sin verksamhet inför sommarens nya lagstiftning som förbjuder rökning på uteserveringar och andra offentliga platser.

Utomhusklubben Trädgården på Södermalm i Stockholm är en av de som tittar på olika lösningar för att blidka kommunen.

– Vi har flera tusen gäster per kväll under högsäsong så det blir en utmaning. Men vi kommer inte ha några ”rökpoliser” i sommar som går runt och säger till rökare. Vi tror på att individen tar eget ansvar och att folk säger till varandra, säger Johan Wiklund, vd på Trädgården.

–Om vi ser att folk inte lyckas sköta rökförbudet ja då får vi tänka ett varv till. Men vi rustar inte för att skapa några rökrutor på området i sommar, säger Johan Wiklund, vd på Trädgården. Foto: SVT

– Om vi ser att folk inte lyckas sköta rökförbudet, ja då får vi tänka ett varv till. Men vi rustar inte för att skapa några rökrutor på området i sommar, säger Johan Wiklund, vd på Trädgården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Stockholm
Mer Nyheter