Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke i 10-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd i Sigtuna. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Känd gängkriminell misstänkt för trafikolycka – pojke i 10-årsåldern död

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 10-årsåldern som färdades på cykel har avlidit efter att ha blivit påkörd av en bil i Valsta i Sigtuna kommun. En 27-åring, som enligt uppgifter till SVT är en känd gängkriminell, har anhållits misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död.

Larmet kom in strax efter klockan 19 på onsdagskvällen. Enligt initiala uppgifter handlade det om en gångtrafikant och en bilist som varit inblandade i olyckan.

Tidigare dömd

Vid 23-tiden meddelade polisen att det var en pojke i 10-årsåldern som färdades på cykel som blivit påkörd, och som avlidit av sina skador. Pojkens anhöriga är underrättade.

En 27-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död. Han har, enligt poliskällor till SVT, tidigare förekommit i minst en mordutredning men inte dömts. Mannen har även dömts för vårdslöshet i trafik 2022.

Många vittnen

Flera personer blev vittnen till händelsen. När polisen anlände blev situationen på plats ”tumultartad”, men gripandet ska ha gått lugnt till uppger TT.

– Nu inhämtar polisen bland annat vittnesuppgifter för att försöka få en bild av händelseförloppet, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Polisen har tagit bilen som mannen körde i beslag, likaså pojkens cykel.

– Vi ska göra en teknisk undersökning av platsen och av de beslagtagna sakerna, och även undersöka det material som övervakningskameror i området kan visa, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.