14-åringen från Nyköping försvann i slutet av juli. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre anhållna för inblandning i mord på 14-åring i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 18 och 19 år gamla, har anhållits misstänkta för medhjälp till mord och människorov efter mordet på den 14-årige pojken som hittades i Upplands-Bro. Även en 21-årig kvinna ska vara anhållen, enligt Åklagarmyndigheten.

– Sedan tidigare sitter en 15-årig pojke häktad misstänkt för medhjälp till mord på 14-åringen. Utredningen pågår med tekniska undersökningar, förhör och analyser av telefontrafik, säger åklagaren Hanna Cardell i ett pressmeddelande.

Den 14-åriga pojken försvann från ett HVB-hem i Nyköping i slutet av juli. Han var enligt uppgift svensk medborgare och levde ensam utan familj i Sverige. Målsägandebiträdet Cafer Demirok har tidigare uppgett att pojkens pappa var ensam vårdnadshavare och utvisades för att på nytt ansöka om uppehållstillstånd i Sverige.

Teorin: Utförde inte uppdrag

Samtidigt försvann i juli en annan 14-åring från ett annat HVB-hem i Nyköping som senare hittades mördad i ett skogsområde i Nynäshamns kommun. Polisen utreder om det finns en koppling mellan de två misstänkta morden.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska de två 14-åringarna ha fått olika uppdrag av ett kriminellt nätverk som de sedan inte utförde. De ska därefter ha mördats. Åklagaren har inte velat kommentera uppgifterna.

Det här har hänt i fallet med de två 14-åringarna:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inom loppet av några dagar i juli försvinner två 14-åriga pojkar placerade på olika HVB-hem i Nyköping. De hittas senare mördade. Här får du en sammanfattning av fallet på 60 sekunder. Foto: SVT, Texturfabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.