Flera civila polisbilar slog till mot en svart bil.

Tre gripna efter dramatisk polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Maskerade poliser grep i dag tre män i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gripandet vara kopplat till garagemordet i Rinkeby på nyårsafton.

Vid 13-tiden på torsdagen greps tre personer vid Fridhemsplan, skriver Aftonbladet. Enligt källor till tidningen är insatsen kopplad till mordet i Rinkeby, då en man sköts ihjäl i ett garage.

Enligt vittnen till SVT Nyheter Stockholm var gripandet dramatiskt. Flera civila polisbilar ska ha kört fram till en bil på Kungsholmen. Därefter hoppade maskerade poliser ut, slog sönder en ruta på bilen och ryckte ut flera personer ur den.

– Helt plötsligt kom det ljud som jag aldrig har hört förut och när jag öppnar fönstret så ser jag flera civila polisbilar, massa människor och det var fullt pådrag, säger ögonvittnet som fångade händelsen på bild men som inte vill ställa upp med namn.

Polisen vill inte berätta varför personerna greps

– Det var ett ganska groteskt gripande, alla låg på marken. Polisen undersökte den lilla svarta bilen och de var kvar länge på platsen. I sällskapet var det också två tjejer som polisen höll kvar, säger ögonvittnet.

Polisen är förtegen om händelsen men kan bekräfta att personer har gripits.

– Vi har frihetsberövat ett antal personer i samband med händelsen men vi säger ingenting mer, säger Lars Byström vid polisens ledningscentral till SVT.

Den man som blev ihjälskjuten i garaget i Rinkeby, hade koppling till den så kallade ”Dödspatrullen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.