Polisen spärrade av platsen där skjutningen inträffade och väntas inte släppa avspärrningarna förrän på onsdagsmorgonen. Foto: Björn Lockström

Tre gripna efter gårdagens skjutning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Det var i går kväll vid 23-tiden som två unga män skottskadades utanför en livsmedelsbutik i Rinkeby. Männen, som nu ligger på sjukhuset för sina skador är, också misstänkta för mordförsök.

I går kväll sköts två unga män 18 och 19 år gamla på en gata ovanför handelsgatan Rinkebystråket, vid en parkering utanför en livsmedelsbutik. Den ena personen skadades i benet och den andra sköts i armen. De båda männen fördes till sjukhuset. Polisen meddelar att personerna inte har några allvarliga skador.

Tre gripna för skjutningen

Enligt poliskällor till SVT Nyheter Stockholm försökte männen attackera en tredje person som i självförsvar sköt tillbaka. Just nu är totalt tre personer gripna för gårdagens händelse. De skjutna som ligger på sjukhuset misstänks för mordförsök och den tredje personen som greps under natten är misstänkt för dråpförsök.

– Det är flera som är involverade i händelsen. Vi hoppas att det inte blir några hämndaktioner, men vi utesluter inget just nu, säger en poliskälla.

Vittnen: ”Det utbröt panik på Rinkebystråket”

Strax innan skjutningen skedde avslutades fotbollsmatchen mellan Frankrike och Belgien. Många människor befann sig kring Rinkebystråket eftersom matchen visades på caféer på stråket.

– Det utbröt panik när skotten hördes. Människor skrek och sprang åt alla håll. Det var livligt på gatan men helt plötsligt förvandlades det till kaos, säger en vittne som vill vara anonym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.