Tre häktade efter att ordningsvakt skottskadades i Bandhagen i Stockholm. Foto: Pontus Altin

Tre häktade för mordförsök på ordningsvakt

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke och två unga män har häktats misstänkta för mordförsök på en ordningsvakt som blev skjuten i Bandhagen i södra Stockholm på fredagskvällen, skriver Dagens Nyheter.

Pojken och männen, 18 och 23 år gamla, greps alla samma kväll i närområdet. De förnekar brott och häktades på den lägre misstankegraden.

Det är fortsatt oklart vad som låg bakom skottlossningen. Utöver den skjutne ordningsvakten bedöms en av dennes kollegor samt två privatpersoner också vara målsägare då de befann sig i skottlinjen.

– Vi är ännu tidigt i utredningen. Vi vet att det fanns flera ordningsvakter på plats i Bandhagen i fredags och att de hade haft kontakt med en del individer som inte uppskattade deras närvaro. Men vi har inte hela bilden av vad som hände klar för oss än, säger åklagare Björn Heidebrandt till DN.

Ordningsvakten har nu fått lämna sjukhus.

– Som jag ser det hade han tur som inte blev allvarligare skadad, säger Heidebrandt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.