Tre knivskärningar i Stockholmstrakten

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer blev allvarligt knivskurna i Stockholmstrakten natten mot lördagen. I två av fallen rubriceras brotten som försök till mord.

– Ingen har livshotande skador, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

I Sollentuna blev en man knivskuren i armen klockan 00.51 och kort därefter, 01.07, hittar polisen ytterligare en man som blivit knivhuggen i ryggen. Båda männen fördes till sjukhus med ambulans. Händelserna rubriceras som grov misshandel respektive försökt till mord och polisen har i nuläget inga gripna.

– Eftersom de är så nära varandra tittar vi självklart på om de kan ha samband. Vi avvaktar att höra de skadade personerna men det finns ganska många vittnen och förhör pågår, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Den första misshandeln ska ha ägt rum utanför en restaurang i centrala Sollentuna och platsen är avspärrad. Var mordförsöket ägt rum är man inte säker på i nuläget.

Klockan 03.03 får polisen in ytterligare ett larm. En man har blivit knivskuren vid ett bråk nära centrum i Upplands Väsby.

– Det är en händelse för sig skulle jag säga. I samband med ett bråk blir en person skadad av något som initialt beskrivs som ett stickliknande föremål i ryggen. Vi har inte hämtat någon till förhör, det jobbar vi med, säger Carina Skagerlind.

Polisen har inga gripna i nuläget. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.