Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och ambulans på plats utanför tunnelbanestationen i Fittja efter larm om skjutning. Foto: Blåljusbilder

Tre yngre män häktade misstänkta för mordet i Fittja

Uppdaterad
Publicerad

Två pojkar i tonåren och en man i tonåren har häktats misstänkta för mordet på den man i 30-årsåldern som sköts till döds utanför en restaurang i Fittja i torsdags kväll.

Tre personer har häktats misstänkta för inblandning i mordet. De är alla på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Åtal ska väckas senast den 22 april, säger åklagaren Niksa Lucic till TT.

Våldsvågen i Stockholm

Han vill inte lämna några ytterligare detaljer om fallet eller bevisläget med hänvisning till att ärendet är belagt med sekretess.

Det var strax efter klockan 21 på torsdagskvällen som tre maskerade män ska ha kommit till restaurangen och börjat skjuta mot mannen med ett automatvapen.

Flera vittnen, som såg händelsen, har berättat för SVT att mannen först blev beskjuten utanför restaurangen, men sedan flydde in. Gärningsmännen ska då ha följt efter och fortsatt skjuta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet