Tre män häktade för mord i Högdalen

Publicerad

Tre män har häktats misstänkta för ett mord som ska ha skett i Högdalen i södra Stockholm i slutet av oktober.

Polisen fick för några veckor sedan information om att en man utsatts för ett grovt brott, men han kunde inte hittas. Först efter ett omfattande utredningsarbete hittades kvarlevor som kunde leda polisen vidare, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Det pågår en mordutredning och vi är i inledningsskedet av den. Man har hittat kvarlevor efter en person. Det är inte bekräftat, men vi tror att vi vet vem den avlidne är, säger kammaråklagare Hanna Cardell till tidningen.

De tre männen är häktade på sannolika skäl. En man i 40-årsåldern misstänks för mord, övergrepp i rättssak och misshandel. Han är också häktad för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Mannen greps i fredags och han nekar till brott, skriver Dagens Nyheter.

De två andra männen är i 35- och 55-årsåldern och misstänks för medhjälp till mord. Den yngre misstänkte motsätter sig anklagelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.