Tre personer gripna – misstänks ha planerat mord i Vårberg

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer i åldrarna 16-18 år frihetsberövades under onsdagsmorgonen misstänkta för att vara inblandade i planerna på att mörda en person i Vårberg i december.

Det var den 11 december som polisen larmades till Vårberg efter att två maskerade ungdomar synts på platsen. Tonåringarna greps och häktades senare misstänkta för att planera ett mord och vapen togs i beslag. Under onsdagen frihetsberövades ytterligare tre ungdomar misstänkta för att vara inblandade i planerna, det skriver polisen i ett pressmeddelande.

– I det aktuella fallet lyckades vi sannolikt att förhindra ett förestående grovt våldsbrott. Samtidigt har vi ett allvarligt läge i stora delar av Stockholm där flertal våldsdåd har skett. Polisen behöver hjälp med tips och iakttagelser från allmänheten för att nå bästa resultat i det förebyggande arbetet, säger Daniel Danial, polisinspektör vid lokalpolisområde Skärholmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet