Foto: Blåljusbilder

Tre personer knivhuggna på fest i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad
Utredarna har jobbat intensivt under helgen och har hållit en lång rad förhör samt säkrat tekninsk bevisning, som nu är skickad på analys. Men ännu är ingen gripen efter lördagnattens knivrån i Tyresö där tre personer skadades.

Knivskärningen skedde i samband med en fest.

– Det är flera personer som skulle råna festdeltagarna, vilket också skedde. Under rånet blir det någon form av handgemäng och tre personer skadas med vad vi bedömer vara en kniv, säger Ola Österling, Stockholmspolisens presstalesperso.

En utredning om mordförsök har inletts och brottsplatsen spärrades av. Under helgen säkrade teknikerna spår från gärningsmännen som nu har skickats på analys. Vilken typ av spår det rör sig om vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Det är spår som gärningsmännen lämnat under tiden de anlände till brottsplatsen, under fullbordandet och när de avvek, säger Ola Österling.

– Utredarna har en klar bild av vad som inträffat under rånet. Vi har fått många uppgifter genom vittnesförhör, fortsätter han.

Vet ni hur många gärningsmännen var?

– Ja, men det väljer vi att inte prata om utanför utredningen.

Ingen frihetsberövad efter bråket

Tre personer skadades, varav två lindrigt. Den tredje fick allvarliga men ej livshotande skador. Alla har fått vård under helgen.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

– Man ska hålla fler förhör framöver. Vi väntar också på analyssvaren från spårsäkringen, säger Ola Österling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer