Tre personer har förts i ambulans till sjukhus efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm. Foto: Lisa Abrahamsson/TT

Tre skadade i trafikolycka på Hornsgatan

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17.30 på onsdagskvällen inträffade en trafikolycka på Hornsgatan på Söder. Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus. Senare greps en person på plats misstänkt för ett antal trafikbrott.

Olyckan inträffade på Hornsgatan i höjd med Zinkensdamm. En bilist misstänks ha kört på flera andra bilar. Polisen skriver på sin hemsida att tre personer fick föras med med ambulans till sjukhus. Två uppges vara måttligt skadade och den tredje lindrigt skadad.

-En bil har kommit i väldigt hög fart, kört mot rött och kört in i ett antal fordon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen till TT.

Bilen kördes eventuellt också in i en husfasad.

Polis på plats hämtade in uppgifter från vittnen om hur olyckan gått till och senare greps en kvinna. Kvinnan är misstänkt för ett antal trafikbrott i samband med olyckan och tros även ha varit drogpåverkad.

Totalt bärgades fyra bilar från platsen. Trafiken på Hornsgatan stängdes av helt i höjd med Zinkensdamm under polis- och räddningsarbetet.

Framkomligheten i trafiken påverkades vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.