• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hade velat komma när barnen kommer upp i en högre ålder, när det börjar bli mer motgångar för föräldrarna”, säger Maria Tordai. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Trots små effekter – de vill se fler hembesök

Publicerad

Även om forskning visar att de utökade hembesök i Rinkebymodellen inte har gett några större effekter tror föräldrarådgivaren Maria Tordai och barnsjuksköterskan Anneli Pierrou att hembesök vid tre års ålder hade kunnat förbättra programmet.

– När vi säger hejdå på sista hembesöket är barnen fortfarande så pass små och då har det oftast inte varit några stora svårigheter, säger Maria Tordai.

Men när barnen blir två–tre år och får en starkare egen vilja hade det varit värdefullt om de hade fått vara med, menar hon.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

– Det hade vi sett som en utveckling, säger Anneli Pierrou.

Hör Anneli Pierrou och Maria Tordai om varför de tycker att hembesöksprogrammet ska fortsätta, trots att forskning visar att det inte ger större effekter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet