Tumbaelever fortfarande utan skola

Uppdaterad
Publicerad

Snart har tre veckor gått sedan Skolinspektionen stängde gymnasieskolan Praktiska Tumba. 15 elever har fortfarande inte fått någon ny skola och sex elever har hoppat av sina studier.

– Jag gör ingenting om dagarna. Spelar dataspel, säger Ibrahim Altinisik som är en av 108 elever som påverkades när skolan stängde.

Han har förvisso en ny skola på gång men ännu är ingenting klart.

– Skolan hade blivit mycket bättre. Beslutet att stänga var helt fel, säger Ibrahim.

Korridorerna på Praktiska Tumba ekar tomma. Skolinspektionens beslut att stänga skolan chockade elever, lärare och rektor. Myndigheten ansåg att det på skolan fanns ”missförhållanden för bland annat elevernas trygghet, studiero och det pedagogiska ledarskapet”.

Ibrahim håller med om att det bitvis var stökigt på skolan men att det blivit oerhört mycket bättre. Han får medhåll av skolans rektor, Johan Segerfeldt, som började i skolan i maj i år och omedelbart tog tag i problemen.

– Precis när det började gå bra för oss och när vi kom i ordning med problemen så kastar de ut eleverna i mitten av terminen, säger Johan Segerfeldt.

Av skolans 108 elever har 15 fortfarande inte hittat någon ny skola. Samtidigt har sex elever hoppat av sina studier.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.