Det var stopp på röda linjen mellan Fruängen och Telefonplan, så här såg det ut på Telefonplan vid 11-tiden. Foto: Amela Mahovic, SVT

Tunnelbanetåg spårade ur – 10 meter från stationen

Uppdaterad
Publicerad

Ett tunnelbanetåg spårade ur på onsdagsmorgonen vid Fruängens station vilket ledde till tillfälligt stopp på röda linjen mellan Fruängen och Telefonplan. Varför tåget spårade ur är ännu okänt.

Det var vid 10-tiden på onsdagsmorgonen som ett tåg var på väg att lämna Fruängens tunnelbanestation, men det kom inte långt.

– Tio meter från plattformen spårade tåget ur. Eftersom det inte hade kört långt så gick det inte fort, och eftersom de flesta dörrpar var kvar vid plattformen gick det snabbt att evakuera tåget och ingen är skadad, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Varför tåget spårade ur var fortfarande oklart flera timmar efter händelsen.

– Vi vet inte exakt vad som hänt. Vi har fortfarande personal på plats som undersöker saken. Vi kommer sannolikt inte att få svar på vad som hänt i dag, säger Elin Lindström på eftermiddagen.

Att ett tunnelbanetåg spårar ur är mycket ovanligt

SL fick först sätta in ersättningsbussar på sträckan Fruängen-Telefonplan innan de fick igång trafiken på halvfart. Vid 14-tiden rullade tågen som vanligt igen men det var fortfarande oklart vad som orsakade urspårningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.