Stort strömavbrott i Huddinge kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen drabbades Huddingebor av ett strömavbrott, nästan 10 000 hushåll och andra elkunder blev strömlösa. En timme senare, strax före halv tio på morgonen, hade de flesta fått tillbaka elen, men fortfarande var då cirka 1 000 hushåll drabbade. Vid 14-tiden var det 187 hushåll kvar utan ström.

– Det är en del av elnätet som inte fungerar, men vad det beror på vet vi inte, sade Johan Sennerö, pressekreterare på Vattenfall, på morgonen

Vattenfall räknade med att alla kunder skulle få tillbaka elen under förmiddagen, men det visade sig vara för optimistiskt. Klockan elva på förmiddagen, när man trott att elen skulle vara tillbaka, så var fortfarande drygt 600 elkunder strömlösa.

– Man upptäckte ett kabelfel som behöver åtgärdas, säger Johan Sennerö, strax efter klockan elva på förmiddagen.

Ny prognos

Vid 14-tiden var strömavbrottet över för de allra flesta, då var det enligt Johan Sennerö 187 elkunder kvar som inte fått strömmen tillbaka.

Senaste prognosen för när felet ska vara åtgärdat är klockan 19.

– Ibland kan man leda om strömmen från någon annanstans, men i det här fallet var det svårt, säger Johan Sennerö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.