• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Tv-eken står upp än

Uppdaterad
Publicerad

Den omdebatterade eken på Oxenstiernsgatan utanför tv-huset i Stockholm har ännu på söndagsförmiddagen inte fällts.

Planen att fälla det gamla trädet – som enligt Trafikkontoret är en fara för omgivningen – redan på fredagsmorgonen fick revideras eftersom polisen inte kunde garantera människors säkerhet.

Beslutet att trädet ska fällas står dock fortfarande fast och beskedet på fredagen var att det ska ske ”snarast”.

Tv-eken

Strax efter klockan 15 på fredagen stängdes Oxenstiernsgatan av för all trafik, vilket vid lunchtid i dag söndag fortfarande gäller. Ett fåtal personer finns på plats vid trädet.

Den gamla eken har fått stor uppmärksamhet i flera riksmedier och på fredagsmorgonen när det var sagt att eken skulle fällas fanns ett flertal tv-team på plats.

Det finns också de som kritiserar det stora engagemanget för trädet och den uppmärksamhet det får.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tv-eken

Mer i ämnet