Två personer hittades allvarligt skadade efter ett bråk i Brandbergen utanför Stockholm natten till onsdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Ung man död efter bråk utanför Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hittades under natten till onsdagen allvarligt skadade i Brandbergen i Haninge kommun söder om Stockholm. En av dem, en 24-årig man, avled senare på sjukhus av sina skador. På onsdagseftermiddagen greps och anhölls två personer på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök.

Larmet kom till polisen strax efter midnatt natten till onsdagen. Flera personer tog då kontakt med polisen och sade att någon form av bråk pågick i Brandbergen.

– När patrullerna anländer påträffar man två personer som är allvarligt skadade, säger Jonas Widmark – RLC-befäl på Stockholmspolisen.

En av dem, en 24-årig man, avled under natten på sjukhuset av sina skador.

Har man kunnat fastställa dödsorsaken?

– Det jag vet är att det rör sig om någon form av stickskador, säger Anna Westberg vid polisens lednignscentral.

Kvinna allvarligt skadad

Den andra personen som påträffades är en kvinna i 30-årsåldern. Hon var talbar när ambulanspersonal kom till platsen men fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Kvinnans skador ska inte vara livshotande, säger Anna Westberg.

Bråket startade inomhus men när polis och ambulans kom till platsen så anträffades mannen och kvinnan utomhus. Polisen söker nu efter flera personer som ska befunnit sig på platsen.

Vad mannen och kvinnan har för relation till varandra vill polisen inte uttala sig om. I nuläget är ingen person gripen men man har under natten hållit förhör och gjort en teknisk undersökning på platsen.

– Vi har pratat med vittnen och utredningen fortsätter. Vi har en del att gå på, säger Anna Westberg.

En förundersökning om mord och mordförsök är inledd. Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade.

Två personer anhållna

Under onsdagseftermiddagen greps och anhölls två män på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök, meddelade polisen på sin hemsida på onsdagskvällen. I övrigt ville polisen inte kommentera gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.