Tre SL-bussar i krock på E18 – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Tre bussar i linjetrafik körde på tisdagsmorgonen in i varandra på E18 vid Danderyds sjukhus, norr om Stockholm. Sju personer, varav två är busschaufförer, fick föras till sjukhus för vård. En person bedöms som svårt skadad, enligt polisen.

Larmet kom in strax över åtta. Krocken ska ha skett vid avfarten i södergående riktning i höjd med Danderyds sjukhus.

– Bussarna har kört in i varandra bakifrån. Det råder halt väglag på platsen och vi bedömer att det är något som åtminstone har bidragit till olyckan, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Sju till sjukhus

Enligt räddningstjänsten ska sju personer ha förts till sjukhus varav två är chaufförer. En av chaufförerna bedömdes initialt vara allvarligt skadad men polisen har inte fått något uppdaterat skadeläge.

Olyckan orsakade enorma köer i södergående riktning under tisdagsmorgonen. Vid 10-tiden höll bussarna på att bärgas och strax innan 11 arbetade salt- och plogbil på vägen innan trafiken kunde släppas på som vanligt.

En brottsutredning om vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det kan bli några ytterligare rubriceringar, att man inte anpassat hastighet och avstånd till framförvarande fordon till exempel, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.