Två SL-bussar fick bogseras bort efter en krock i Flemingsberg. Foto: Pontus Altin

Busskrock i Flemingsberg – sex personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två bussar i linjetrafik kolliderade på lördagen vid lunchtid i Flemingsberg i Huddinge. Sex personer fick föras till sjukhus, fyra av dem i ambulans.

Olyckan inträffade i låg hastighet på en mindre väg utanför Huddinge sjukhus, enligt polisen.

– Den ena bussen ska ha glidit in i bussen framför, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Två bussar krockade i Flemingsberg när den ena gled in i bussen framför. Foto: Henrik Halmstrand

Bussarna ska inte ha fått några större skador men fyra personer fick föras med ambulans till sjukhus uppger polisen. Två personer tog sig själva till sjukhus för kontroll. Ingen person skadades allvarligt.

Wahidur Rahman var ombord på bussen som blev påkörd.

– Först gled vår buss lite grann när den försökte stanna vid busshållplatsen. Och sedan kom en annan buss glidande bakifrån och kraschade in i vår buss. Det blev en plötslig oväntad stöt, säger han.

Brottsutredning inledd

Hur många passagerare som var ombord är oklart, men enligt Ola Österling ska det ha varit ”betydligt fler” än de som behöver vård.

”Vi kände en stöt”, säger Md Wahidur Rahman som var passagerare på ena bussen. Foto: Md Wahidur Rahman/Läsarbild

SL har skickat personal till plats för att utreda vad som hänt.

– Vi vet inte så mycket ännu, men som vi förstår det så har två SL-bussar kolliderat med varandra, säger Henrik Palmér, pressinformatör på SL.

Polisen har nu inlett en brottsutredning om vårdslöshet i trafik. Bägge bussarna kommer att bärgas från platsen men den påkörande bussen har tagits i beslag av polisen för att genomgå en teknisk utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.