Polisen varnar för att livsfarliga ecstasytabletter med Superman-logotypen säljs i Stockholm.

Två dödsfall – livsfarlig drog i omlopp i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två dödsfall och tre överdoser på kort tid gör att polisen i Stockholm går ut och varnar för livsfarliga ecstasytabletter. Tabletterna är röda eller rosa. Några med Supermanlogotyp.

Flera fall har redan inrapporterats där tabletterna har varit en gemensam nämnare. Bland annat vid två dödsfall, men också vid tre överdoser där sjukvården lyckats rädda personerna.

– Vi kan i nuläget inte säga om dödsfall eller överdoser beror på supermantabletterna, men gemensamt för alla fall är att det förekommit, de påträffade fallen har haft kraftiga kramper och behövt akutvård, säger Annika Ljung, inspektör på sektionen för utredning av narkotikabrott i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Var gärna uppmärksam på om ditt barn eller ungdom får andra beteenden.

– Var noga med att kolla vad ditt barn har köpt på internet, eller om barnet byter vänskapskrets eller börjar bete sig annorlunda, säger Annika Ljung.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer