Två gripna för Fryshusmordet

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps i på tisdagseftermiddagen misstänkta för det elva år gamla mordet på Anders Gustafsson vid Fryshuset i Stockholm.

Polisen har ännu inte hunnit förhöra de båda 39-åriga männen, men de båda har delgivits misstake om mord och har redan fått offentliga försvarare utsedda.

Enligt polisen så finns det ett samband mellan de båda 39-åringarna den 41-årige man från Nacka som anhölls för tre veckor sedan, men försattes på fri fot efter ett par dagar. Hur dom tre männen hör samman vill polisen inte berätta.

Led i en satsning

De båda männen misstänks ha mördat 16-årige Anders Gustafsson, som hittades död på nyårsdagen 1995.

Han hade firat nyåret på Fryshuset som vid den tiden låg i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm. Anders Gustavsson lämnade vid ett-tiden på natten en fest i Fryshusets lokaler. Senare på nyårsdagen hittade man hans döda kropp i ett tomt magasin 300 meter från Fryshuset.

Utredningen av mordet är ett led i polisens satsning att lösa gamla ouppklarade mord. Fryshusmordet är ett av åtta gamla mord som ligger på den så kallade mordanalys- och utredningsgruppens – populärt kallad cold-cases-gruppen – bord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.