Två allvarligt skadade i Kista – två gripna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av en timme anträffades en man och en tonårig allvarligt skadade på olika platser i Kista. Polisen utreder båda händelserna som mordförsök och två personer har kunnat gripas misstänkta för att ligga bakom en av händelserna.

Vid 14.30 tiden grep polisen två personer som misstänks för ett mordförsök i ett bostadsområde i Kista efter att en pojke i tonåren hittats svårt skadad utomhus.

Pojken fördes akut till sjukhus och polisen utreder händelsen som mordförsök.

– Både den skadade och de två gripna är tonåringar, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Skadad man anträffades i Kista galleria

En dryg timme senare hittades en man med svåra skador i Kista galleria och fick även han föras till sjukhus med ambulans.

– Det finns uppgifter om att det har varit något större bråk, men vi ska utreda om det stämmer, säger Helena Boström Thomas.

Även i det fallet har polisen inlett en förundersökning om mordförsök. i Nuläget finns ingen gripen i ärendet.

Polisen uppger att man inte ser något samband mellan de båda mordförsöken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.