Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades om skottlossningen kring midnatt. Foto: Blåljusbilder

Två män skjutna i Huddinge: ”Stor insats”

Uppdaterad
Publicerad

Två män fördes till sjukhus efter en skottlossning i Huddinge söder om Stockholm vid midnatt på fredagen.

– Det pågår en stor insats på platsen, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Händelsen inträffade i området Visättra. Utredningen är i ett tidigt skede och polisen är knapphändig med information om hur skottlossningen gick till. Mycket är ännu oklart.

– De skottskadade männen ska ha hittats utomhus, men jag är inte säker. Det var småstökigt på platsen när polisen kom dit, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Skjutningen utreds som mordförsök och ingen person är ännu gripen. Polisen söker en eller flera gärningsmän och har bland annat kontrollerat ett antal fordon i jakt på misstänkta personer.

Kontrollerar fordon

Männen fördes till sjukhus med ambulans. Den ena mannen är i 30-årsåldern och den andra i 50-årsåldern, de ska ha varit vakna och talbara när de lämnade platsen.

– Det är en stor insats som pågår kring spårsäkring och samtal med vittnen. Vi kommer också att bärga filmer från övervakningskameror i området och det är mycket material som behöver sammanställas, säger Mats Eriksson.

Runt klockan 06 på lördagsmorgonen hävdes polisens avspärrningar då den tekniska undersökningen var klar. Under helgen kommer polisen att var på plats i Visättra för att svara på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.