Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats pågick i Mälarhöjden, södra Stockholm, under torsdagen. Foto: Blåljusbilder

Kvinna och barn döda efter våldsdåd i Mälarhöjden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern och ett litet barn har avlidit efter grovt våld i Mälarhöjden i södra Stockholm. En man som är släkt med offren har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

Larmet om en misstänkt misshandel i ett villaområde i Mälarhöjden kom till polisen strax efter klockan 14 på torsdagen. Polisen kallades till platsen som spärrades av. Polisen var då förtegen om vad som hade hänt, men en stor insats genomfördes i området.

Vid 19-tiden meddelade polisen att en kvinna och ett barn hade avlidit till följd av skadorna. Kvinnan ska ha avlidit på plats. Barnet fördes till sjukhus, men barnets liv gick inte att rädda.

– Vad exakt som har hänt på plats kommer att utredas vidare. Jag vill inte kommentera mer än så i nuläget, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Man i 40-årsåldern anhållen

En man i 40-årsåldern, hemmahörande i Uppsala, greps en dryg timme senare på en annan plats i Storstockholm. Mannen är släkt med kvinnan och barnet. Mannen har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård för bland annat oprovocerad misshandel.

Kammaråklagare Ingrid Viklund, på Söderorts åklagarkammare, bekräftar att en person sitter anhållen misstänkt på sannolika skäl för mord i två fall. Hon är förtegen om vilken relation personerna har till varandra.

– Jag går inte in på utredningsarbetet. Det är ett tidigt skede och ett pussel som ska läggas. Vi hämtar information från olika håll, bland annat vittnesuppgifter och tekniskt utredning, säger Ingrid Viklund, kammaråklagare på fredagsmorgonen.

Fordon beslagtagna

En teknisk utredning kommer utföras. Bland annat har ett antal fordon tagits i beslag och vittnen kommer att höras.

Sista dag för att begära mannen häktad är på söndag.

Anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.