Tomhylsor hittades efter en skottlossning i Fisksätra i Nacka. Foto: Blåljusbilder

Två misstänkta skottlossningar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen larmades polisen om två misstänkta skottlossningar, en i Märsta och en i Fisksätra. I Märsta hittas inga ytterligare tecken på skottlossning men i Fisksätra har polisen hittat tomhylsor.

Det första larmet kom klockan 21.52 och flera personer sade sig ha hört höga ljud och smällar som påminde om en skottlossning i Märsta, norr om Stockholm.

– Allmänheten har ringt oss om att de hört ljud i ett bostadsområde i Valsta. Vi är där med flera patruller och även en hundpatrull som spårar, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Senare på kvällen meddelar polisen att insatsen i Märsta har avslutats.

– Vi har inte påträffat något som visar på skottlossning, säger Åsa Wallentin.

Misstänkt skottlossning i Fisksätra

Strax efter 22.00 larmades polisen återigen om en misstänkt skottlossning, men nu i Fisksätra, i Nacka kommun i Stockholm.

– Vi har fått flera uppgifter från de som ringt och de som man pratat med på plats om att flera personer har sprungit från platsen.

Polisen säger vid 23.30 att de hittat tomhylsor i området.

– Vi har inlett dörrknackning i området men ingen skadad person är påträffad, säger Åsa Wallentin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.