En man har skjutits ihjäl i Haninge i södra Stockholm. Ytterligare en man är skadad. Foto: Blåljusbilder

Man ihjälskjuten i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern hittades skjutna i Handen i Haninge söder om Stockholm på fredagskvällen. En av dem har avlidit, uppger polisen.

Larmet inkom vid 23.07.

– Livräddande åtgärder påbörjades av polispersonal på plats tills ambulanspersonal tog över, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord. Det har genomförts en teknisk undersökning vari polisen gjorde beslag på ett fordon. Den tekniska undersökningen är nu avslutad och avspärrningen har släppts. På bilder från brottsplatsen kan man se en pistol på marken, men polisen vill inte uttala sig om vapnet.

– Det beslag vi har gjort är av en bil som fanns på brottsplatsen. Skador på bilen gjorde den extra intressant för vår undersökning. Eventuella övriga beslag kan jag inte kommentera, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

I nuläget är ingen misstänkt eller frihetsberövad. Den skadade mannen vårdas på sjukhus. Enligt Daniel Wikdahl upplevs skadorna vara allvarliga men inte livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.