Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från brottsplatsen och hör reporter Marie Nordstrands rapport i klippet. Foto: Midhat Poturovic

Pojke i 15-årsåldern död i skjutning i Farsta – tre skadade

Uppdaterad
Publicerad

En pojke 15-årsåldern sköts ihjäl och tre skottskadades på lördagkvällen i närheten av Farsta Centrum i södra Stockholm, uppger polisen. Två personer har anhållits efter att polisen förföljt dem och stoppat deras bil i Järna.

– Vi har gjort ett antal fynd i bilen, saker har tagits i beslag som är viktiga för utredningen. Vi utesluter inte fler gripanden, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, på söndagsmorgonen.

Skottlossningen i Farsta inträffade nära tunnelbanestationen strax efter klockan 18 på lördagen.

– På plats anträffades fyra skottskadade personer. Två i närheten av tunnelbanan, en vid en kyrka och ytterligare en person på Larsbodvägen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Pojke i 15-årsåldern död

En av de skjutna är en pojke i 15-årsåldern som avled på plats. Anhöriga till den avlidne är underrättade.

Även en av de som fördes till sjukhus är en pojke i 15-årsåldern, uppger polisen. Hans skador är inte livshotande.

De andra två som fördes till sjukhus är en man i 45-årsåldern som är allvarligt skadad och en kvinna i 65 -årsåldern som inte ska vara livshotande skadad. Polisen kan i nuläget inte svara på om de skadade var måltavlor för skjutningen.

– Vi hoppas kunna hålla fördjupande förhör med minst en av de skadade under dagen, säger Ola Österling strax efter klockan nio på söndagen.

Två män anhållna

Strax efter kl 19 uppgav polisen att man har gripit två män efter att ha förföljt en bil söderut på E4, och stoppat den i Järna. De två männen är i 20-årsåldern och anhölls senare under natten misstänkta för mordet.

En person har dött efter skottlossningen. Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen: Har en bra lägesbild av hur det gått till

Utredningen gäller i nuläget mord samt mordförsök. Förutom att brottsplatserna kommer att undersökas av polisens tekniker gick polisen under kvällen också gå igenom material från de övervakningskameror som finns i området. Man har även utfört husrannsakningar.

– Vi har en bra lägesbild och en hypotes över hur brottet har gått till. Vi utreder hur de gripnas relation är till de skjutna, men vad vi kommit fram till kan vi inte gå ut med, säger Ola Österling.

Enligt stadsdelen kommer Centrumkyrkan i Farsta att hålla öppet dygnet runt under helgen och trygghetsvärdar ska finnas på plats i området.

Totalt har sju personer skjutits inom loppet av ett dygn i Storstockholm. Utöver de fyra i Farsta sköts två unga män i Solna och en i Jordbro på fredagskvällen.

Vet du mer om händelsen? Har du bilder? Hör av dig med ditt tips till svtnyheter@svt.se. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet