Polisen på plats efter en skottlossning på en pizzeria i Sätra. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En död efter skottlossning i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

En person är död efter skottlossning vid en pizzeria i Sätra centrum. Ytterligare en har skadats.

– Vi har ingen gripen i nuläget, men vi jobbar för fullt med att ändra på det, säger Anna Westberg, presskontakt i polisregion Stockholm.

Mannen som avlidit är i 25-årsåldern och anhöriga har underrättats. Skadeläget för den andra mannen, som är i 40-årsåldern, är okänt. Både ambulanshelikopter och ett stort antal ambulanser har varit på plats efter skottlossningen, som inträffade strax innan klockan 19 på söndagskvällen.

– Två personer har blivit skjutna när de befunnit sig på en pizzeria, därefter har två personer setts fly från platsen, säger Anna Westberg.

Det förekommer uppgifter om att gärningsmännen ska ha flytt på elsparkcykel, men enligt Stockholmspolisen är det inte bekräftat då personer setts ta sig till fots från platsen.

”Stor polisinsats”

Polisen har medtagit flera personer till förhör, men de är i nuläget inte misstänkta för brott. Huruvida polisen har några specifika personer de jagar vill Westberg inte gå in på.

– I och med att vi inte har någon frihetsberövad vill jag inte gå in på sådant som kan försvåra utredningen, säger hon.

Det är för tillfället mycket poliser på plats och man bedömer att det inte är någon fara för allmänheten.

– Just nu har vi en stor polisinsats. Vi håller förhör med vittnen, det är avspärrat och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen, säger Anna Westberg på polisregion Stockholm.

Man undersöker också övervakningsfilmer som kan ha fångat händelsen och polisen vill gärna komma i kontakt med ytterligare vittnen som har uppgifter om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.