Polisen och ambulans på plats efter skottlossning i Farsta i södra Stockholm. Foto: Pontus Altin

Man skjuten till döds i Farsta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern sköts ihjäl och en pojke i 15-årsåldern blev allvarligt skadad vid en skottlossning i Farsta, södra Stockholm under tisdagskvällen. Enligt uppgifter till SVT kände de båda brottsoffren inte varandra.

På tisdagskvällen fick polisen in flera samtal om skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm. På platsen anträffades två skadade personer, varav en fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Tidigt i morse uppgav polisens presstalesperson Per Fahlström till SVT, att en man i 40–45-årsåldern har dödats. Anhöriga är underrättade. Den andra, en tonårig pojke, vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Ännu är ingen gripen.

– Den ena personen hittades i anslutning till en portuppgång och den andra en bit bort, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Pojke öppnade dörren och sköts

När SVT finns på plats under onsdagen berättar bekanta till pojken att han är duktig i fotboll och att han sköts vid en dörr med fem skott. Mannen som senare avled ska ha stått på gatan.

Dessa uppgifter är inte något polisen kommenterat än. Däremot meddelar de att de finns på plats under onsdagen med trygghetsskapande närvaro.

– Polisen kommer finnas tillgänglig i området under dagen för allmänheten att tala med, om man till exempel har tips, förklarade Fahlström under morgonen.

Flera skottlossningar i samma område

Natten mot tisdagen besköts också en lägenhet i Högdalen i södra Stockholm. Inget tyder för tillfället på att någon har skadats i den skottlossningen, men polisen utreder den som mordförsök.

Även på måndagskvällen skedde en skottlossning i Farsta. Vittnen såg hur två gärningsmän på cykel avlossade flera skott mot en person utomhus i Farsta. Polisen hittade ingen skadad person och kunde inte gripa någon.

– Vi tittar alltid på om det finns ett samband mellan sådana här händelser, men det är för tidigt att slå fast, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Nedan hör ni Farstas stadsdelsdirektör om nattens dödsskjutning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.