Två sköts ihjäl i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sköts till döds natten till torsdagen i stadsdelen Ronna i Södertälje. En tredje person är skottskadad.

Vid en skottlossning i stadsdelen Ronna i Södertälje har två personer skjutits ihjäl. En tredje person är skottskadad. Ingen person är gripen.

-Det har skett i Ronna centrum i anslutning till Café Oasen, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, till TT.

En spelklubb

Lokalen där männen sköts är en spelklubb.

-När det gäller spelklubbar dyker det upp problem då och då. Man kan inte utesluta att det rör sig om spelklubbsskulder, säger Björn Engström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen tjugo över två natten till torsdagen. Poliser från hela länet har satts in i sökandet efter gärningsmän.

Polisen kan i nuläget inte uttala sig om motivet till skottlossningen.

Tre gärningsmän

Enligt vittnen var det tre gärningsmän bakom nattens skottlossning i Ronna centrum i Södertälje. De ska ha kommit in i samlingslokalen Oasen och börjat skjuta, enligt Mari Olofsson, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholms län.

Det är inte helt klarlagt om alla tre gärningsmännen var inne i lokalen, inte heller om alla tre offren sköts därinne.

De två dödade är män i 25- respektive 30-årsåldern. En av personerna är Eddie Moussa, fotbollsspelare i Assyriska.

Automatvapen och moped i beslag

Polisen börjar nu få en tydligare bild av händelseförloppet.

-Två män kommer in i lokalen och skjuter. De var ganska säkra på vilka de skulle gå på och flydde sedan på en moped tillsammans med en tredje person som väntade utanför, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen.

Det misstänkta mordvapnet och flyktfordonet hittades i morse i området.

-Vi har hittat ett automatvapen och en moped som tagits i beslag, säger Lindgren.

Kopplingar till tidigare mord

Ett femtontal personer fanns i lokalen och blev vittne till skottlossningen. Under förmiddagen arbetar en stor polisstyrka med att förhöra vittnen och boenden i området. Polisens tekniker är också på plats.

Lindgren utesluter inte att dubbelmordet kan ha kopplingar en dödsskjutning av en 25-årig man i december i fjol. En 18-årig man greps men släpptes i april.

-Vi tittar naturligtvis på tidigare händelser och försöker lägga något sorts pussel. Det var inte tillräckligt starka bevis för att väcka åtal mot den man som greps för mordet i december så han frigavs. Men misstanken kvarstår i det fallet, säger Kjell Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.