Svarta sopsäckar, kassar och kartonger innehållande misstänkt narkotika hittades i lägenheten vid polisens husrannsakan. Foto: Ur polisens förundersökning

300 kilo narkotika hittades på hotell i Sollentuna – två unga kvinnor åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hittade cirka 300 kilo narkotika på ett lägenhetshotell i Sollentuna i våras. Nu åtalas två kvinnor, 19 och 28 år gamla, vid Attunda tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Det var i samband med att polisen kände stark lukt av cannabis från en lägenhet som tillslag gjordes. Cirka 300 kilo narkotika, framförallt cannabis men även kokain, cirka 91 000 tabletter tramadol och flera andra preparat hittades. Uppskattat värde för narkotikan bedöms uppgå till cirka 40 miljoner kronor.

– Det som sticker ut och som är ovanligt är att det är två så pass unga kvinnor, som tidigare inte förekommit hos polisen och är helt ostraffade, säger åklagare Kevin Öksoz.

Förutom de båda kvinnorna åtalas även en man misstänkt för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.