Foto: TT

Stockholmarna tycker till om byggsäckar gatorna

Uppdaterad
Publicerad

Byggsäckar på trottoarer upprör stockholmarna så pass att Trafikkontoret får in över 1 000 klagomål om året. Men att bara ställa en byggsäck på gatan är inte helt riskfritt för det behövs ett särskilt tillstånd, annars riskerar du att bli polisanmäld. Det blev många upprörda känslor när stockholmarna tyckte till i vår chatt.

SVT rapporterade · Chatt om byggsäckar

11.36
Det är förjävligt.
11.36
Bötfäll förtagen som äger säckarna.
11.41
Fruktansvärt hur de kan plasera säckarna så att rullstolar, barnvagnar och rullatorer inte ens kan passera på trottoaren. Bort med skiten!
11.41
De måste bort
11.41
Varför inte låta parkeringsvakter anmäla byggsäckar utan tillstånd eller felaktigt placerade ofta på våra trottoarer?
11.41
Om man klagar på byggsäckar (som är helt relevant) så tycker jag att elscooterupptällningen (elskrot) på trottoaren är ett ännu större problem!
11.59
Visst kan det vara jobbigt och ha byggsäckar på trottoaren och på gatan för ev. dom som är synskadade men ni som klagar kom med förslag också och inte bara klaga.hur skulle ni göra själva.fd byggjobbare.
11.59
Hatar skiten. Förfular vår stad. Borde förbjudas.
11.59
Håller med Bruno orkar inte folk gå längre.
11.59
Jag tycker de är bra

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer