Tyresöborna röstar: ja, nej eller blankt

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen gick Tyresöborna till valurnorna. Folkomröstningen i Tyresö gäller de nya taxorna inom äldre- och handikappomsorgen som infördes förra våren.

Det var idel nej-väljare som ABC mötte i Tyresö på söndagen. Frågan som skulle avgöras genom folkomröstning var om de nya taxorna skulle behållas eller inte.

– Så småningom kanske man behöver ha servicen, och man vill ju inte betala för mycket, säger Kerstin Lindfors som röstade nej.

Folkomröstningen i Tyresö

– Jag kan stolt säga att jag röstade nej. Det är väl självklart att alla ska ha samma fördelar, säger Jerry Millgård.

Smutsig valkampanj

Valkampanjen har bitvis varit smutsig. Plötsligt hade både ja- och nej-sidan samma slogan – och den ena sidan – anklagade den andra för förvrängning av fakta.

– Båda sidor sa nästan likadant så man visste inte om man skulle rösta ja eller nej. Jag trodde tvärt om först, säger Ulla Munkhammar.

– Ja, valkampanjen har varit förvirrande. Först trodde jag att jag skulle rösta ja, men plötsligt insåg jag att det var nej jag skulle rösta – så jag missförstod lite, säger Kerstin Lindfors.

Är det viktigt att rösta idag?

– Ja det måste man. Jag tycker det är jätteviktigt eftersom jag är pensionär, säger Ulla Munkhammar.

Klockan 20:00 stängde röstlokalerna och preliminära resultat presenteras löpande på kommunens webbplats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folkomröstningen i Tyresö

Mer i ämnet