S i Tyresö: Man måste ta hänsyn till valresultatet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokrateran i Tyresö reagerar starkt på att Moderaterna tvekar om att ta hänsyn till folkomröstningen om de ny taxorna i äldre- och handikappvården.

Oppositionsborgarrådet Anita Mattsson (S), ser inga hinder att tolka valresultatet som en seger för nejsidan.

– Det är ju en jordskredsseger för oss i oppositionen. Jag är jätte-jätteglad. Tyresöborna är trötta på orättvisa taxor. Man vill inte se ökade klyftor i samhället, säger oppostitionsborgarrådet Anita Mattsson, Socialdemokraterna.

Socialnämndens ordförande Andreas Jonsson tycker inte att det är självklart att folkomröstningen ska få några konsekvenser, eftersom det var så få som röstade.

Det är en hållning som Anita Mattson inte kan förstå.

– I sådana fall kan man ju fråga sig om kyrkovalet, som två val i rad har legat på elva procents deltagande, har någon legitimitet. Det kan ju inte finnas en relativ demokrati. Givetvis måste man ju ta hänsyn till det som folk verkligen har röstat på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Folkomröstningen i Tyresö

Mer i ämnet