Foto: Marco Blomberg

17-årig pojke i Solna skjuten i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke har skjutits i ansiktet i stadsdelen Hagalund i Solna, beläget norr om Stockholm. Enligt polisen ska ett flertal skott ha avlossat, men exakt hur många är oklart.

Larmet inkom vid 03-tiden natten mot lördag om att en ung man kom hem till sitt boende norr om stan och uppgav att denne blev skjuten av personer i Solna. Polisen har påträffat tomhylor på plats och det spärrades av under natten i väntan på teknisk undersökningen. Strax efter klockan 09.00 rapporterade polisen om att avspärrningarna är hävda.

– Teknikerna är klara på platsen, och ingen är gripen. Det ska inte vara livshotande skador, annars har jag inte fått någon mer återkoppling, säger Anna Westerberg vid Stockholmspolisen.

– Det ska ha befunnit sig ett flertal personer på platsen när det inträffade, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Ingen misstänkt har gripits för dådet.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.