Polisen har spärrat av brottsplatsen och busstrafiken kommer att påverkas. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Ung man skjuten i nacken i Järfälla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är allvarligt skadad efter att ha skjutits i nacken. Händelsen inträffade i Viksjö i Järfälla kommun under natten till måndag. En man har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök.

Vid halv tre-tiden på natten larmades polisen till Viksjö efter en skottlossning. Där påträffades en skadad man som fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och tomhylsor ska ha hittats.

– Vi finkammar brottsplatsen och letar efter olika spår. Vi har vapenhund på plats, det är sökhundar specialiserade på att hitta vapen och annat som kan kopplas till vapen, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral till SVT på måndagsmorgonen.

En person gripen

Polisen var till en början förtegen om eventuella misstänkta eller frihetsberövade, men på måndagsförmiddagen gick polisen ut med att en man gripits och anhållits av åklagare misstänkt för försök till mord.

– Personen blev intressant att höra under natten och togs in på förhör, sen greps han, säger Daniel Wikdahl.

En förundersökning om misstänkt mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

Även i Skarpnäck skottskadades en man under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.