Pojke skottskadad i Akalla

Uppdaterad
Publicerad

Polis är på plats i Akalla efter att en pojke under 18 år blivit skottskadad. Han ringde larmsamtalet själv och har sedan förts till sjukhus med ambulans men ska enligt polisen ha varit vaken och talbar. Under kvällen flyttades han från akuten till en vanlig avdelning. Enligt uppgifter till SVT ska pojken blivit träffad av en såkallad soft air gun och inte ett riktigt vapen.

Larmet kom in 16.28 på torsdagseftermiddagen. Vid 17.30 var polisen på platsen med flera patruller och jobbar med utredningsarbete.

– Det ska ha inträffat i närheten av Akalla tunnelbanestation. Vi är kvar på platsen för att söka efter spår och prata med eventuella vittnen, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Under kvällen kommer polisen genomföra dörrknackning i området. En förundersökning om försök till mord har inletts men ingen misstänkt har gripits. Personer som SVT varit i kontakt med och som var närvarande på platsen berättar att pojken blivit träffad i ansiktet av en soft air gun.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.