Foto: SVT

Ungdomar i Täby sportigast i landet

Publicerad

Ungdomarna i Täby idrottar mest i hela landet, dessutom har antalet aktiva unga ökat rejält på fem år, enligt en ny undersökning

Studien Ung livsstil visar att 63 procent av högstadieungdomarna i Täby är aktiva i en idrottsförening, och det är högsta resultatet i hela landet. Sedan 2013, då en likadan studie gjordes, har dessutom antalet idrottande unga i Täby ökat kraftigt, från 44 till 60 procent bland flickor och från 56 till 66 procent bland pojkar.

– Det är mycket positiva resultat som visar att samverkan mellan kommunen och föreningslivet med en gemensam inriktning att vända trenden har gett resultat, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Studien Ung livsstil genomförs i 13 kommuner i landet, i Täby ingick cirka 800 elever i urvalet för högstadiet, och är ett fristående forsknings- och utvärderingsprojekt som startades 1984.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.