Nya unika ungdomsbostäder kan bli verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Familjebostäder, med Origo Arkitekter, är vinnare i Stockholms stads markanvisningstävling i Midsommarkransen

Ungdomsbostäder till rimliga hyror är en bristvara i Stockholm. Familjebostäders vinnande förslag i Stockholm stads markanvisningstävling innebär att man bygger med moduler för att hålla nere kostnaderna.

Tuff konkurrens

Förslaget ”Kransen” vann i tuff konkurrens. Hela 15 tävlingsbidrag har stadens jury gått igenom.

– Vi fastnade för ”Kransen” för att det är smart och nytänkande. Genom de kilformade modulerna skapas såväl exteriöra som interiöra kvaliteter till rimliga hyror. Det ska bli roligt att, tillsammans med Familjebostäder, arbeta för att förverkliga förslaget, säger Gustaf Schneidler, enhetschef på exploateringskontoret och ordförande i juryn.

Kan bli verklighet om två år

Nästa steg i processen är att exploateringskontoret föreslår för exploateringsnämnden att ge Familjebostäder en markanvisning. Godkänns förslaget ska en detaljplan tas fram.

– Jag tror att det är väldigt sannolikt att det här blir verklighet. Tidigast om två år kan vi se en byggstart. Den demokratisaka processen måste få göra sitt, säger Håkan Siggelin, chef för projektutveckling på Familjebostäder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer