Uppåt för utsatta områden

Uppdaterad
Publicerad

Andelen som arbetar i utsatta områden är fortfarande lägre än rikssnittet men det går åt rätt håll. I Rinkeby så har andelen arbetande ökat från 33 procent till 50 procent under de senaste tjugo åren, det skriver DN.

Brott och utanförskap är bilden som ofta visas av Stockholms förorter men det finns en ljusning. På knappt 20 år så har andelen arbetande i Tensta ökat och Rinkeby är förändringen från 33 procent arbetande till 50 procent, det skriver DN. Samtidigt har andelen med försörjningsstöd minskat i Rinkeby från 13,9 procent år 1997 till 4,8 procent år 2015, enligt Statistiska centralbyråns siffror.

Hovsjö och Ronna

I Hovsjö och Ronna i Södertälje så är statistiken över hur många som arbetar mer otydlig.  Men efter finanskrisen år 2008 så har det gått stadigt uppåt och här arbetar mer än 50 procent.

Friskare

I Hovsjö så är man också friskare än för tjugo år sedan. Där har antalet utbetalda dagar med sjukpenning minskat från 55 dagar år 1997 till 27 dagar år 2015, enligt Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.