Det var under natten till söndagen som ambulanspersonal av en slump hittade en ung kvinna med en skottskada i armen på Ingarö i Stockholms skärgård.

Kvinna sköts under inspelning av rapvideo

Uppdaterad
Publicerad

I helgen hittade ambulanspersonal en ung kvinna som var skjuten i armen ute på Ingarö. Enligt uppgifter till kammaråklagare Jonas Bergendal ska händelsen ha inträffat under en musikvideoinspelning.
– Det finns en hel del som tyder på det, säger Jonas Bergendal.

Det var under natten till söndagen som ambulanspersonal av en slump hittade en ung kvinna med en skottskada i armen på Ingarö i Stockholms skärgård. Polis kopplades in och två personer anhölls.

Nu bekräftar kammaråklagaren Jonas Bergendal att det finns uppgifter om att händelsen ska ha inträffat under en musikvideoinspelning med en rappare från Stockholm.

Misstänkt kom in till polisen i natt

En av de anhållna släpptes under helgen men är fortfarande misstänkt. I natt kom dessutom ytterligare en person in till polisen och anhölls efter det.

De två som nu sitter frihetsberövade är misstänkta för grovt vapenbrott och vållande till kroppsskada, grovt brott.

– Det är svårt att säga något om inblandningen. Det finns en hel del att göra under dagen och många trådar att dra i, säger Jonas Bergendal.

Rapparen är inte en av dem som är frihetsberövade just nu. Under dagen kommer kvinnan som sköts att höras.

– Vi vet att det har funnits flera personer på platsen och vi vill höra så många som möjligt.

Senast onsdag kommer åklagaren behöva ta ställning om att häkta den första anhållna. Senast fredag måste han ta ställning gällande den andra misstänkta personen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer