Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Polisen har tittat på övervakningsfilmer för att se om det finns spår efter de som kan ha gjort det här, säger SVT:s reporter Oskar Jönsson som är på plats i Botkyrka. Foto: Janne Åkesson/Swepix och SVT

Kraftig detonation i industriområde söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades under natten till ett industriområde i Botkyrka söder om Stockholm efter en kraftig explosion. Enligt polisen är det omfattande skador på fasaden.

– Boende ganska långt härifrån vaknade av smällen, säger SVT:s reporter Oskar Jönsson som är på plats i Botkyrka på torsdagsmorgonen.

En hög smäll hördes i området vid 01.30-tiden. Först hade räddningstjänsten svårt att hamna rätt, inringare som befann sig långt ifrån platsen larmade i tron att det smällt i närområdet. Enligt polisen rör det sig om en ”kraftig detonation”.

– Det är något som har smällt utanför en industrilokal och det blev ett hål i fasaden, säger Daniel Kaissidis, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Våldsvågen i Stockholm

Bombgrupp på plats

Ett större område kring platsen spärrades av och såväl bombtekniker som vanliga tekniker från polisen är på plats. Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen.

– Det fanns personer i industriområdet i samband med explosionen men jag vet inte exakt var de befann sig. Men det är inga personskador rapporterade, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen, på torsdagsmorgonen.

Polisen arbetar också med att bland annat undersöka om det finns övervakningsfilmer från platsen.

Polisen: Har mycket information

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Det fanns tidigt på torsdagsmorgonen ännu ingen frihetsberövad person i ärendet.

– Men vi har mycket information att jobba vidare med i ärendet, och mycket som vi ännu inte kan gå ut med, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Skadorna efter explosionen i Botkyrka i Stockholm. Foto: Oskar Jönsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet